Hoeveel schepjes koffie moet ik per kopje water doen om een normale sterkte koffie te krijgen? De verhouding is ongeveer afgestreken schepjes voor kleine kopjes. Lig eraan hoe sterk je hem wil hebben en verschilt ook wel een beetje per apparaat. Ik houd van een gemiddeld tot licht sterk bakkie en doe dan voor een volle . Verkeerde dosering: Hoeveel schepjes koffie, hoeveel gram koffie per hoeveel water?

Ongeveer gram koffie per 2ML water. Als startpunt is een goede verhouding 1ml water op gram koffie. Afhankelijk van hoe sterk jij je koffie drinkt kan je hiermee variëren. Kortom, de verhouding is afhankelijk van persoonlijke smaak.

Ooit zet je namelijk je eerste kop koffie met een koffiezetapparaat of een filter op. Ik heb mezelf opgeworpen als koffiedame, maar nu komt het, ik als Senseo fanaat heb géén idee hoeveel scheppen koffie op hoeveel water . Koffie zetten kan op heel veel verschillende manieren! En ik geef je de ideale verhouding tussen water en koffie!