Wij zijn van gas naar inductie gegaan, daarbij heb je hetzelfde probleem met kromme bodems. Let wel op, pannen kunnen na veelvuldig gebruik op gas lichtelijk krom trekken. Bij halogeen kookplaat verwarmt een halogeenlamp een keramische .

Bijna alle pannen zijn geschikt voor koken op een keramische kookplaat. Via vind ik eigenlijk alleen de andersom siutuatie namelijk. Home Forum Huis tuin en keuken Gaspannen op electrisch.

Dit omdat bij gebruik van pannen op gas de bodem hiervan kromgetrokken zou kunnen zijn.

Dit verhaal is echter van toepassing op keramische kookplaten, . Hallo, Ik ga verhuizen en nu ga ik niet meer op gas koken maar keramisch. Kan iemand me vertellen of ik nieuwe pannen nodig heb ? Ik heb wel eens iets gehoord over dat als je pannen hebt die je op gas hebt gebruikt, dat ze dan niet meer geschikt zijn voor. Spring naar Aparte pannen voor gebruik inductie, gas en keramisch koken РPannensets voor inductie, keramisch en gas koken.

Er zijn vijf soorten warmtebronnen, namelijk gas, elektrisch, keramisch, halogeen en inductie.